Merhaba sevgili dostlar,
Günümüzde hemen hemen bütün restorantlarda cafelerde büyük bir zevkle yediğimiz tatlı olan sufle'nin tarifini sizlere aktarmak istedim. Basit ve en doğru yöntemle yapmanız için elimden geldiğince yardımcı olacağım. Ben yaparken bacardi ve ya baileys de kullanıyorum sizlere de tavsiye ederim eğer isterseniz.
Malzemeler
100 gr tereyağ
125 gr bitter çikolata
3 adet yumurta sarısı, 2 adet yumurta bütünü
50 gr şeker
35 gr un
Yarım paket vanilya
1çay kaşığı bacardi veya baileys
Sufleye başlarken ilk önce sufle bardaklarımızın içinin her tarafını tereyağlıyoruz ve 5 dk. dolapta bekletip içlerini unluyoruz. Tekrar buzdolabına kaldırıyoruz. Daha sonra bir tencereye sıcak su (benmari) yapıp üstüne kasemizin içine tereyağ ve cikolatayı koyuyoruz. Tereyağ ve çikolatayı direkt ateşin üstüne koymuyoruz. Eridikten sonra ocaktan alıyoruz. Bir kasede yumurtaları ve şekeri çırpıyoruz. Çikolata karışımımız ılıdıktan sonra yumurta ve şeker karışımını ekleyip spatula ile karıştırıyoruz, bu aşamada çırpma teli kullanmıyoruz. Unumuzu ve vanilyamızı ekleyip en son isteğe göre bacardi ve ya baileys de koyabiliriz.
Evet arkadaşlar karışımımız hazır durumda. Sufle bardaklarımıza karışımımızı koyuyoruz. Suflelerimiz kabaracağı için bardaklarımızın yarısına kadar doldurmamız yeterli olacaktır.
Fanlı fırınlarda 190 derecede 8 dk da hazır olacaktır. Ben evimdeki set üstü fırınımda 200 derecede 10 dakikada pişirdim. Fırından aldıktan 1dk sonra (peçete veya bez yardımıyla) tabağa ters bir şekilde (orta şiddette vurarak) çıkarabilirsiniz. İsteğe göre suflemizin yanına çilek ve dondurma ilave edip hoş bir görünüm de sağlayabiliriz.
Muhteşem suflemiz hazır.
Muhteşem suflemiz hazır.
Herkese afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder